כאב צוואר כרוני

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

22/01/2011 | 20:45 | מאת: יערה

שלום, אני בת 48. סובלת מכאבי צואר שנים רבות. בשנים הראשונות לא היתה אבחנה. עם השנים כשזה הפך ליום יומי, מצאו שיש הצרות בחוליות הצוואר. אין בד"כ הגבלה בתנועה. תנועה נכונה מקלה. אך הפניית הראש הצידה או למטה ליותר משתי דקות גורמת לכאב. לפעמים הכאב בא עם כאב שכמות כתף. בצד שמאל או ימין לסירוגין. לפעמים מקרין לראש. במשך היום אני יודעת להקל על עצמי ולפעמים גם למנע כאב ע"י תרגילים מתאימים ותשומת לב לתנוחת הגוף, המנעות מהרמת משהו כבד וכד'. הבעיה העיקרית היא בזמן השינה כי אז אין לי שליטה ,אני מתעוררת בבוקר תמיד עם כאב צוואר ובד"כ כתף. נרדמת על הגב ומסתובבת בלילה על הצד מה שלא טוב לי כנראה, אך לא מצליחה להמנע מכך. ניסיתי כרית אוטופדית, בימים הארורונים עברתי לכרית ויסקוג'ל. ניסיתי כירופרקטיקה ורפואה סינית ולא עזר. פיזיותראפיה עזרה במידה מוגבלת . ( התרגילים לבית עזרו.) שיטת אלכסדר עזרה לשיפור היציבה אך לא פתרה את הבעיה. שאלתי: מה יכול לעזור באופן כללי? וגם - באופן ספציפי לכאבי היקיצה? האם יש מזרון, כרית מומלצים? אולי מיטה מתכווננת? תודה רבה

23/01/2011 | 08:55 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, נסי טיפול קרניוסקראל. יתכן והוא ישפר את מצבך במקום שהאחרים לא עזרו, שכן הוא מטפל גם בראש. זה מאד חשוב במקרה כשלך. בנוסף לכך, בדקי את איכות המזרון עליו את שוכבת. יתכן והוא גם "תורם" לכאבים או, לפחות, לא מקל עליהם. מזרון - חשוב שיהיה לא רך מידי אך גם לא קשה מידי. לפי תחושתך! אין כאן כללים. בשכיבה על הצד הוא צריך לשמור את עמוד השדרה ישר. בקשי ממישהו להתלוות אליך ולהסתכל על גבך כשאת שוכבת על המזרון. בכל מקרה - אל תתפתי לכל מיני שמות והבטחות למבנים אנטומיים מיוחדים שנועדו רק למכור. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש