ריצה וכאבי ראש?

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

31/03/2010 | 00:27 | מאת: טל

שלום רב ברצוני לבדוק אם ידוע על קשר בין ריצה מאומצת לבין התפתחות כאבי ראש כרוניים טורדניים מהם סובל בעלי כנראה מאז שהגביר את פעילות הריצה שלו? במצב הזה התווה לו נוירולוג - ציפרלקס... והוא נאלץ לקחת אותו, כי כך נעלמים כאבי הראש. לא נמצא כל ממצא בבדיקות כולל MRI , שמסביר את כאבי הראש. בברכה טל

31/03/2010 | 10:17 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, לפני שנכנסים לנושא הנוירולוגי חשוב להדגיש כי בפעילות מאומצת חייבים לשתות הרבה, שכן מאבדים נוזלים רבים. חסר בנוזלים מתבטא לעיתים קרובות בכאבי ראש! ריצה מאומצת אכן עלולה לגרום לכאבי ראש כרוניים. כאשר אנו רצים, סופג עמוד השדרה זעזועים. נוסף על כך, בעת ריצה, על אחת כמה וכמה מאומצת, אין לנו שליטה על תנועות האגן שלנו ויש סיכוי סביר שנעשה בו תנועות לא נכונות. השילוב של תנועות אגן לא נכונות ועומס על עמוד שדרה מותני גורם ל"אפקט קוביות הדומינו" במעלה עמוד השדרה עד לעמוד השדרה הצווארי וכך לכאבי ראש כרוניים. לכן, לאחר גיל 40 מומלץ יותר לצעוד מאשר לרוץ, כי מבחינת שריפת קלוריות ושמירה על בריאות מערכת לב-ריאה-לחץ-דם ההבדל בתוצאות בין הפעילויות זניח אך חוסכים את הנזק הרב לעמוד השדרה ושומרים על בריאות טובה יותר. בהצלחה וחג שמח.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש