כאבי צוואר ועוד

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

14/02/2007 | 10:59 | מאת: Zvi

ד"ר שלום, אני בן 58. לפני כחודשיים עברתי ניתוח מעקפים אשר בו הוציאו לי עורק מיד שמאל. מאז הניתוח ועד לרגע זה הצוואר שלי כואב כאשר אני מנסה לצודד את הראש. כמו כן יש לי חוסר תחושה בגב כף היד והרגשת נימול חלקית בכל האצבעות - בעיקר בזרת (עדיין יש לי קצת כאבים במקום בו הוצא העורק). תופעה פחותה קיימת גם ביד ימין - בעיקר הרגשת נימול בזרת ובקמיצה. בצילום עמוד שדרה צווארי שעשיתי נראה שהכל תקין (חוץ מ"שינויים ניווניים קלים"). הייתי אצל נוירולוג שבדק אותי ואמר שבעצם אין מה לעשות, בין אם הבעיה היא בעמוד השדרה הצווארי או בעצבים של הזרוע, ועם הזמן (מספר חודשים) התופעות תחלופנה מעצמן. הוא גם טען שפיזיותרפיה רק תזיק לי. למרות הזמן שעבר, אני לא מרגיש שום שיפור בשתי הידיים והדבר כמובן מפריע לי מאד בתיפקוד היומי (למרות שעדיין לא חזרתי לעבודה). מה דעתך ? תודה מראש על תשובתך.

14/02/2007 | 12:16 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, צבי, קודם כל ברצוני להבהיר כי אינני רופא. אני מטפל שהתמחה בטיפולי גב, צוואר וראש ומטפל בשיטת "איזונים", שגם פותחה על ידי. באשר לשאלתך. אתחיל מה"לא". דעתי כדעת הנוירולוג, שפיזיותרפיה עלולה רק להזיק. בכלל, כל טיפול או פעילות מאומצים אסורים לחלוטין במצבך כרגע. מה שיכול להועיל לך כרגע הוא טיפול עדין כשהגוף נינוח. לשיכוך הכאבים בלבד יכול להועיל דיקור סיני או רפלקסולוגיה, ולטיפול עמוק יותר ניתן לטפל בשיטת "איזונים" או טיפול קרניו סקראל עדין ביותר. אני מאחל לך החלמה מהירה ובהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש