לקיחת כדורי Neotigasson

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

16/01/2007 | 00:18 | מאת: דפנה

ד"ר גלעד שלום, בעלי סובל מזה חצי שנה מפסוריאזיס, הרופא המליץ לו לקחת את הכדורים Neotigasson לאחר שמשחת דיבונקס לא עזרה. ניסיתי לחפש מידע לגבי הכדורים הנ"ל אך לא מצאתי. האם אני יכולה לקבל ממך אינפורמציה כמו: מה היתרון בשימוש בכדורים אלה?והאם יש בכלל יתרון? האם יש לכדורי תופעות לואי? האם יש טיפול חלופי? האם אתה יכול להמליץ לי על אתר שבו אוכל לקרוא על הכדורים הנ"ל.באתרים הקונבנציונאלים לא מצאתי מידע.

16/01/2007 | 23:14 | מאת: טאוב יונה

כל המידע שאת זקוקה לו באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית. קטגוריה טיפולים. www.psoriasis.org.il

22/01/2007 | 08:57 | מאת: דפנה

תודה

21/01/2007 | 23:28 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כדורי נאוטיגסון הם כדורים המכילים נגזרת של ויטמין A (שייכת למשפחת מולקולות הקרויות רטינואידים) התרופה בעלת יעילות לא מבוטלת בגרימת "התבגרות" (לא הזדקנות) של תאי העור (מה שגורם לפסוריאזיס הם תאים "צעירים" המתרבים בקצב מוגבר ביותר. ע"י "הבגרתם" הם חוזרים לקצב התרבות נורמאלי יותר. התרופה שפירה יחסית לרוב התרופות המערכתיות (סיסטמיות) הקיימות (למעט התרופות הביולוגיות) ותופעות הלוואי שלה הן בעיקר יובש בעור, נשירת שיער ועליה ברמת שומני הדם הניתנת לטיפול. יש מצבים שבהן תופעות הלוואי קשות יותר ואז נאלצים להפסיק הטיפול ותופעות הלוואי נעלמות. הטיפול מוצלח ברוב המקרים ושווה לנסותו. בהצלחה

22/01/2007 | 08:58 | מאת: דפנה

תודה ד"ר, עזרת לי מאוד.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה