בהמשך לתשובתך גרון= פסו'

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/03/2008 | 21:23 | מאת: מרי

ערב טוב , אם מי עלי להתייעץ לגבי עדיפות הטיפול אנטיב' או ניתוח , רופא אף אוזן גרון , רופא עור ? לגבי " הסכנות " הכרוכות בלקיחת כל כך הרבה אנטי' , האם זה מומלץ או שעדיף ניתוח ? האם יש מומחה בארץ שאוכל לפנות אליו בעל הניסיון והידע במחלות גרון אך עיסוקו נושק גם לתחום העור ? אשמח לקבל כל מיידע. תודה

09/03/2008 | 01:31 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום רב, הנטיה כיום היא להמנע מהסרת שקדים אם לא חייבים. טיפול מונע באנטיביוטיקה כגון פניצילין מוצדק ואינו מסוכן במצב כפי שתיארת. יש מספיק דיווחים בספרות על חולים שסבלו ממחלה עם מהלך כפי שתיארת שנהנו מאוד מכריתת שקדים ולעומת זאת יש גם לא מעט מקרים שלא נהנו מהפוגה משמעותית של הפסוריאזיס. הניתוח הזה הוא ניתוח לא קשה בד"כ אם כי מלווה במספר ימי סבל וכאבי גרון. אני חושב שבמקרה חד וברור כמו שלך הוא בהחלט מוצדק ויש לפנות לרופא אא"ג ולבקש את עזרתו. אין ככל הידוע לי רופא המשלב אא"ג ועור. אם יש בעיה עם השגת הסכמה של רופא אא"ג לביצוע הניתוח - אשמח לעזור אישית כי כמו שאמרתי יש לי חולים שעברו את הניתוח ומאוד מרוצים והרופא שביצע אצלם יוכל לבצע גם אצלך.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה