מחפש תרופה ללא זפת פחם הידוע כמסרטן

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/12/2006 | 17:48 | מאת: אור

שלום אני סובל מפסוריאזיס קל רק בקרקפת. אני משתמש בשמפו אלפוסיל שמכיל 5% זפת פחם, כפעמיים-שלוש בשבוע. הבנתי שהחומר הזה מוכר כמסרטן. האם יש טיפול אחר, בריא יותר אך לא פחות נוח? אשמח לשמוע.

27/12/2006 | 20:32 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום אור, מאיפה הבנת את זה? אכן ידוע שבזפת מרכיבים הגורמים לשכיחות מוגברת של סרטן בעכברים וחולדות כגון CCl4 ועוד כל מיני תרכובות ארומטיות. יחד עם זאת תכשירים מבוססי זפת נמצאים בשימוש מאות שנים בחולי פסוריאזסי ובכ"ז שכיחות הסרטן בחולים אלה אינה מצביעה על פוטנציאל קרצינוגני כלל ועיקר. האמת לגבי סילוק התכשירים הללו מהשוק הרבה יותר עגומה. הם כנראה יצאו בלחץ של איגודי אחיות שלא רצו לעבוד עם החומרים המסריחים והמלכלכים, אך היעילים הללו. נשארנו רק עם תכשירים בשמפו וזה כרגע מה שיש. אגב, יש תכשיר יחסית חדש - שמפו על בסיס אגוז עץ הסבון שמגלה יעילות אצל חולי פסוריאזיס וסבוראה שלי - לא יכול לתת כאן את השם כי זה פרסומת אבל אני בטוח שאם תחפש - תמצא. בהצלחה ד"ר גלעד

30/12/2006 | 13:12 | מאת: אור

קודם כל תודה רבה על תגובתך. מאיפה הבנתי את זה? האינטרנט מלא בעדויות לזה. הנה כמה: 1. בויקיפדיה האנציקלופדיה החופשית נכתב שהחומר הוא בקבוצת החומרים המסרטנים מספר 1 (קבוצת קרצינוגנים 1 היא קבוצת חומרים שנמצאו [לא חשודים, לא קרובים לוודאי, אלא ידועים] כמסרטנים בבני אדם - לא רק בעכברים, ולא רק בחולדות): http://en.wikipedia.org/wiki/Coal_tar 2. באתר החברה האמריקנית לסרטן (ACS) יש תימוכין לכך. גם הם מציינים את החומר ברשימת Group 1 Carcinogens, החומרים הידועים כמסרטנים עבור בני אדם. 3. אם זה לא מספיק לך, תוכל לבדוק גם באתר של משרד הבריאות האמריקני, בדף של המוסד הלאומי לבריאות ובטיחות לאומית. גם הם כוללים את זפת הפחם ברשימת החומרים המסרטנים: http://www.cdc.gov/niosh/npotocca.html 4. אתה עדיין ספקן. בסדר. השגתי לך מאמר רציני על קרצינוגניות עבור בני אדם בזפת הפחם, באתר של משרד הבריאות האמריקני, בקישור הבא: http://ntp.niehs.nih.gov/ntp/roc/eleventh/profiles/s048coal.pdf 5. תוכל גם להריץ, כמוני, חיפוש בגוגל עם המילים carcinogen, coal tar, human ותקבל כ490 אלף תוצאות, או כ-26 אלף תוצאות אם תשים את human carcinogen בגרשיים. גם אם אינך מסכים עם זה, האם בתור מומחה בבריאות אינך אמור לפחות להכיר בכך שהחומר נחשב כמסרטן עבור בני אדם בארצות הברית? אם שכיחות הסרטן, כפי שאתה טוען, אינה מצביעה על פוטנציאל קרצינוגני, כיצד תסביר את הופעת הבכורה של החומר ברשימת המסרטנים הוודאיים בבני אדם? לגבי השמפו שדיברת עליו - מצאתי שמפו שנקרא פיטופנמה... אני לא יודע אם לזה התכוונת, אבל הם טוענים שאחד ממרכיביו הוא עץ הסבון. אני לא יודע לגבי פרסומות, אבל אשמח אם תגיד לי אם לזה התכוונת, כדי שלא אבזבז כספי לריק. שוב תודה! אור.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה