ANTISTREPTOLYSIN O ופסוראזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

06/10/2016 | 00:56 | מאת: איריס

הי, זכיתי להתפרצות חריגה. רופא העור הפנה לבדיקת ANTISTREPTOLYSIN O ומשטח גרון ANTISTREPTOLYSIN O יצא גבוה 467 (הטווח הוא 0-200) והמשטח יצא שלילי הבנתי שיש קשר בין סטרפטקוק להתלקחות המחלה האם נותנים אנטיביוטיקה לאחר שאיו ממצא בגרון? או שזהו רק ההסבר להתפרצות הפסוראטית? תודה מראש

22/10/2016 | 23:50 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כייל הנוגדנים אכן גבוה מהנורמה אך לא מאוד ולכן מעיד על זיהום סטרפ בעבר וקרוב לוודאי לא זיהום פעיל. אין טעם בטיפול אנטיביוטי בהעדר חיידק במשטח אלא אם יש סימפטומטולוגיה של כאבי גרון, החמרה נמשכת בפסוריאזיס ועליה בכייל הנוגדנים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה