פסוריאזיס בקרקפת

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

12/08/2016 | 01:34 | מאת: ניסים

אהלן, צפריר בן 25, יש לי את הפסוריאזיס בקרקפת מהצבא, ניסיתי כמה טיפולים בכמה שיטות שונות. 1. שמפויים מיוחדים 2. אנטיביוטיקה לפני שבוע, הגיעו מים עד נפש, והחלטתי לסיים את התופעה הזו! נפגשתי עם מנהל מחלקת עור בהדסה עין כרם, והוא הביא לי ראוקוטן. שאלה: 1. האם זה יעזור לי ? בנוסף, מגרד לי מאוד בקרקפת, וכאשר אני מגרד יוצאים לי מלא כסכסים ולעיתים תכופות אני גם מגרד קילופים לבנים קטנים וקשים מהקרקפת. 2 שאלות נוספות ברשותך: 1. האם בגלל זה יש לי דלול בשיער ? 2. כאשר אסיים את הטיפול השיער יחזור לקדמותו ? 3. האם אצטרך לקחת כדורי רוטס hr לצמיחה מחודשת 4. האם אתה בכלל ממליץ על רוטס hr מודה לך מקרב לב

12/08/2016 | 11:57 | מאת: טאוב יונה

מניסיון של עשרות שנים טיפול בקרקפת דורש סבלנות עקביות והתמדה. ראשית זה מתחיל באורך השיער, מומלץ כמה שיותר קצר. שנית בשום אופן לא לגרד ולא לפצוע את הקרקפת. זב גורם לנשירה ולדלקת שמחמירה את המצב. מומלץ לבקש מהרוקח להכין תמיסה של 10% חומצה סליצילית בשמן פרפין, אם הוא לא מסכים לבקש מרשם מהרופא. לנער לפני השימוש ולמרוח בערב על הקרקפת. לכסות את הראש בכובע ים או כובע רחצה ובבוקר לחפוף עם שמפו אלפוסיל. להמשיך בטיפול עד להסרת הקשקשת. אח"כ אפשר להמשיך בטיפול בדיבונט נוזלי. לחזור על הטיפול במידת הצורך.

14/08/2016 | 09:50 | מאת: צפריר

הבנתי, צמיחת השיער תחזור לקדמותה לאחר סיום נטילת הראוקוטן ?

16/08/2016 | 19:41 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ראשית אני בכלל לא בטוח שהאבחנה שאתה מצייין נכונה. רואקוטן ואנטיביוטיקה אינם טיפול לפסוריאזיס בקרקפת. כך שאי אפשר להבטיח לך שזה יעזור לך. ייתכן שהבעיה שלך היא לא פסוריאזיס אלא סבוראה. פסוריאזיס עלולה לגרום לתלישת שיער בשל גירודים וקילופים ובמקרה כזה השגת רגיעה יכולה להיות מלווה גם בצמיחה מחודשת של השיער. יחד עם זאת במרבית המקרים דלדול השיער הוא על רקע גנטי ואז השיער יישאר דליל. רוטס HR זה בלון פירסומת ולא תרופה בעלת ערך.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה