שאלה לגבי ניתוח להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

03/07/2016 | 19:47 | מאת: דניאל

שלום לרופא היקר, קראתי לאחרונה כי הניתוח הנ"ל עוזר במקרים של פסוריאזיס כרוני (אפילו אם אינו קשור לדלקות גרון), האם הדברים נכונים? האם שווה לנסות ניתוח כזה לפני שמתחילים בטיפול ביולוגי או רק לאחר מכן? האם קופות החולים נותנות מימון לניתוח הזה במקרים של פסוריאזיס?

04/07/2016 | 19:30 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

יש הגיון בניתוח שקדים רק למי שיש קשר מובהק בין מחלתו לבין התלקחויות של דלקות גרון/דלקות שקדים. אחרת זה ממש מיותר ולא מומלץ.

05/07/2016 | 03:13 | מאת: דניאל

מה נחשב לקשר מובהק? נניח הפסוריאזיס קיים כבר כמה שנים באופן כרוני והוא החמיר קצת לפעמים באירועים של דלקת גרון, זה אומר קשר מובהק? אשמח לקבל תשובה והרחבה קצת בנושא

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה