משך שימוש במשחה המכילה הידרוקורטיזון

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

04/05/2016 | 21:23 | מאת: עפרה

ביקשתי מרופא עור מירשם לקרם דמוי אלפוסיל (שהפסיקו לייצר) , והרופא רשם לי קרם המכיל TAR 5% + HYDROCORTISONE 0.5% + SALICYL 1% IN VASELINE 100 gr האם אפשר להשתמש במשחה זו לאורך הרבה זמן ללא חשש?

08/05/2016 | 02:52 | מאת: גיל

לא בשום אופן פסוריאזיס לא הולך עם קורטיזון/ סטרואידים תהיה לך החמרה ודאית.

08/05/2016 | 13:30 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ריכוז של 0.5% הידרוקורטיזון הוא ריכוז מאוד נמוך והשפעותיו שוליות ולכן אין מניעה לעשות שימוש במשחה, בפרט באזורים שאינם אזורי עור עדין (מפשעה/פנים/קפלים). הסיבה להוספת ההידרוקורטיזון היא למניעת גירוי משני לשימוש במשחה ולהפחתת הדלקת בעור החולה אך בריכוז זה ההשפעה הזו מינימאלית.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה