קרם מומלץ נגד יובש וגירוד

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

01/04/2016 | 20:34 | מאת: גילה

שלום, האם יש משחה/קרם גוף שניתן למרוח על בסיס יומי שמקלים על היובש, תחושת המתיחות בעור וגירוד בחולת פסוריאזיס? כיום משתמשת לאחר כל מקלחת במשחה בשם אקווה בהמלצת הרופא אבל עדיין מרגישה יובש וגירוד נוראי. תודה.

03/04/2016 | 18:15 | מאת: טאוב יונה

רצוי להתקלח עם על סבון טיפולי לעור יבש, להספיג את העור , לא לגב ולמרוח לחות. אני משתמש בניבאה אבל לא הכרחי. אפשר גם אם יש אפשרות אמבטיות עם שמן בלנאום.

16/04/2016 | 12:58 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לשימון העור ברור היום שיש חשיבות רבה מעבר לשיפור התחושה והמגע. שימון טוב ושמירה על לחות העור משנים את התהליכים הביוכימיים והפיזיולוגיים בעור ומהווים טיפול תרופתי לכל דבר ועניין. לכן בהחלט חשוב לטפל טיפול יעיל כדי לשפר את המצב. רחצה: מקלחות קצרות עם מיים פושרים ושמן רחצה במקום סבון (אמול, בלנאום, אדרמה, ד,ר עור וכיוב'). מייד לאחר המקלחת על העור הלח לפני ניגוב או ייבוש - למרוח שכבה נוספת של השמן ולעסות קלות עד שנספג. להמתין דקה שתיים עד שנספג ורק אז להתנגב בעדינות. מריחה: שימוש קבוע בתכשירי לחות עשירים (אקווה קרם טוב אבל יש מקרים שלא מספיק) כגון ניוואה, ליפיקאר, פסומדיס, דרמור, אדרמה, וכיוב' אותם י שלמרוח לאחר הרחצה וגם על עור יבש מספר פעמים ביום כפי שהעור דורש. כל מי שניסה והקפיד יוכל לספר עד כמה השימוש הקבוע והקפדני בתכשירי לחות שיפר את מצבו הרפואי והרגשתו הסובייקטיבית.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה