pxurhtzhx ct ubgko - vhh,fi?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

28/12/2015 | 23:12 | מאת: יוכי כהנא

אני בת 64. כשהיתי בת 12 איבחנו שיש לי פסוריאזיס. המליצו להתשמש בגריז שנמצא במוסך של אוטובוסים ולעשות אמבטייה עם מי מלח.. למרבה הפלא לאחר תקופה, אולי שנה, נעלם הכל ולא נשאר עקבות. בגיל 20 שוב הופיעו הנקודות האדומות והקשקשת ואיבחנו שוב פסוריאזיס. לאחר מישחות ותקופה שארכה בערך כשנה, עבר הכל ולא נשארו עיקבות. לפני כשבועיים - הפוגה של 40 שנה, הופיעו שוב הנקודות והקשקשים ונראה לי שפסוריאזיס מבקר אותי שוב. בעיון בפורום אני מתרשמת שפסוריאזיס לא עובר ואי אפשר להחלים לגמרי. היתכן שמה שהיה לי לא היה פסוריאזיס ?? אני פורחת בידים וברגלים, לא מגרד לי - האם אפשר להתעלם בינתיים ולא לעשות דבר, וייתכן שגם הפעם אהייה בת מזל וזה יעלם ??? אשמח לתגובתך

04/01/2016 | 16:47 | מאת: טאוב יונה

במקומות מסוימים בעולם היכן שתרופות חסרות או לא בנמצא שמעתי כבר בעבר על טיפול בגריז. רק רופא מוסמך לאבחן ממה את סובלת וללא תמונות קשה לאבחן. גשי לרופא עור לאבחון. הרפואה התקדמה מאד בתחום הפסוריאזיס ויש מגוון רחב מאד של טיפולים. נכון שאין עדיין מרפא אבל בהחלט ניתן למצוא הקלה.

09/01/2016 | 14:03 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לפי התיאור של מה שהיה לך לפני שנים קשה לומר מה זה היה - אולי פסוריאזיס טיפתית שידועה בהתנהגות כזו ומופיעה לא פעם אחרי דלקות גרון ואח"כ יכולה להעלם לשנים רבות. האם לטפל או לא - זה רק את יכולה להחליט - תלוי כמה מפריע לך.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה