החמרת פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

20/12/2015 | 09:48 | מאת: איתמר

אני נוטל חודש ימים נאוטיגסון. הפסוריאזיס התחזק לי בימים האחרונים. האם זה תקין? כתוב בתופעות לוואי שבהתחלה זה לא יעבוד ורק לאחר מספר שבועות. מתי עליי להפסיק לקחת? אם ההחמרה תמשך חודשיים, זה תקין? תודה

21/12/2015 | 16:36 | מאת: איתמר

לא הוספתי-הפסוריאזיס הוא על קצה איבר המין.. בכללי אני עם תופעת הפסוריאזיס באיבר מין כבר שלוש שנים. השתמשתי בעבר בפרוטופיק שנה וחצי עד שהפסיק לעבוד והחל להראות סימני דעיכה. כיום אני כבר חודש משתמש באלידל ודרמקומבין מדי פעם. תודה

22/12/2015 | 19:47 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אני מסופק אם נאוטיגסון כטיפול מכוון לפסוריאזיס של הפין הוא טיפול מוצדק. האפקטיביות במקרה כזה היא בלתי צפויה. ממליץ לא להשתמש בסטרואידים באופן קבוע ובטח שלא דרמקומבין אלא אם כבר קסמיאול או דייבובט וכן לנסות לחזור לאלידל או פרוטופיק. בגדול נאוטיגסון נכנס לפעולה תוך 6-8 שב'.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה