האם ניתן להשתחרר מהצבא על פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/11/2015 | 08:26 | מאת: אנונימי

שלום רב. התגייסתי לצבא לפני כחודש וסיימתי טירונות לפני כמה ימים. יש לי את מחלת הפסוריאזיס בכל הקרקפת, מאחורי האוזניים, בתוך האוזניים עד לכדי מצב שאני לא שומע, באיבר המין ובפלחי הישבן ובמפשעות שכואב לי פיזית כבר ללכת לשירותים כאבי תופת. וכמה ציפורניים ברגליים. הטירונות הייתה נוראית סבלתי כלכך. הפרצופים השאלות אם זה מדבק האיכסה בכל מקום. בסופו של דבר לא התקלחתי שמה בכלל ולא הלכתי לשירותים. הייתי בעצירות קשה והחוסר במקלחת עוד יותר החמיר את המצב. במהלך הטירונות גם פניתי לכל מי שאפשר מפקדים,רופאים,קבן אפילו.. וקיבלתי מכולם את אותו יחס מזלזל ומגעיל של "לך חפש למי אכפת" בסופו של דבר נקבע לי רופא עור/ועדה רפואית ביום שלישי ורציתי לשאול האם ניתן להשחרר מהצבא על המחלה. שחכתי לציין שכבר הייתי מטופל בציקלוספורין, ניאוטסיגטון ועוד תרופות קשות בעבר. תודה רבה לעונים!!

21/11/2015 | 18:36 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

עקרונית בוודאי אבל זה לא פשוט. מצד שני לאור המצב ניתן לקבל הצבה קל"ב, וטיפול מלא ע"ח צה"ל.

21/11/2015 | 18:36 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בכל מקרה על הזנחה ויחס בלתי הולם יש להגיש קבילה וזה בהחלט יגרום לשינוי דרמטי בטיפול.

21/11/2015 | 20:48 | מאת: אנונימי

בהמשך לשאלותי.. סליחה על חוסר מודעותי אבל כפי שאתה יודע הצבא לא ממש עוזר ותורם לעניין. אז רציתי לשאול איך עושים דברים אלו? אל מי פונים ומה אומרים בשביל לקבל קלב ועח צהל. ובנוסף על כך רציתי לשאול מה זה קבילה ואיך זה תורם לשינוי בטיפול

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה