עקצוץ כתופעת לוואי של פוטותראפיה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

10/11/2015 | 03:23 | מאת: דרור

כיצד מומלץ להפחית למינימום את התופעה? מדובר בעקצוץ זמני שחולף בממוצע אחרי נניח 12 שע' לאחר הטיפול הפוטותראפי. (מה מקור התופעה?) הבעיה העיקרית שזה מפריע להרדם. אגב, שאלה נוספת מדוע בפוטותראפיה ישנה עלייה (10% או 20% כל פעם) בין טיפולים? אם רואים שיפור מדוע לא להישאר על אותה הרמה ולהימנע מעליות נוספות בזמן החשיפה למנורות?

18/11/2015 | 12:22 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כדאי לנסות לקחת אנטיהיסטמין חצי שעה לפני הטיפול (טלפסט או אריוס למשל) ולראות אם זה מונע את העקצוץ. אם לא יהיה צורך לשקול טיפול מקומי לאחר החשיפה ע"י תכשירי לחות/שמנים. יש להעלות את מינון הפוטותרפיה מטיפול לטיפול כי העור מגיב בהתכהות שמורידה את החדירה של הקרינה ולכן ע"י הגברת העצמה בצורה הדרגתית שומרים על אפקטיביות של הטיפול.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה