משחות סטרואידיות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/11/2015 | 23:44 | מאת: חגית

היי כמה זמן במקסימום ניתן למרוח את המשחות הסטרואידיות ? ומה קורה כאשר מפסיקים למרוח את המשחה הסטרואידית ? האם ניתן למרוח את המשחה הסטרואידית חצי שנה ויותר ? האם ניתן למרוח את הזפת גם תקופה ארוכה ? ומה התקופה המקסימלית שניתן למרוח את הזפת ?

18/11/2015 | 12:19 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לא מומלץ למרוח משחות סטראידיות אלא בפיקוח רפואי ולטווח מוגבל ובמקומות מוגדרים היטב. מריחה ממושכת גורמת נזק ועלולה להחמיר את המצב. גם הפסקת טיפול בתכשירים סטרואידיים עלולה לגרום להחמרה/התלקחות ולכן רצוי לעשות בייעוץ והשגחה רפואית. תכשירי זפת יותר בטוחים וניתן להשתמש בהם תקופות ארוכות - חודשים - ללא חשש.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה