משחת איכתמול

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

27/02/2008 | 07:39 | מאת: רוני

שלום, קיבלתי את התרופה הנ"ל לטיפול בפנים , מלבד הריח הנוראי שיש בה, רציתי לדעת עד כמה היא נחשבת מועילה והאם האם היא מכילה טאר ? תודה

02/03/2008 | 00:21 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

משחת איכטמול מכילה איכטיול שזה סוג של זפת שדומה לטאר. אני לא בטוח שהייתי ממליץ על שימוש בה בפנים. היא אינה תכשיר טיפולי מקובל ושכיח לפסוריאזיס. עד כמה שידוע לי הריכוז בה הוא 10% ולכן ניתן בקלות למהול פי 4 בואזלין ולקבל משחה יותר נסבלת מבחינת הריח, וסבירה מבחינת היעילות.

11/10/2010 | 17:01 | מאת: עפר מרגולין

לפני כשעה שוחררתי מאישפוז במחלקת העור בב"ח בלינסון בפ"ת. אני סובל כבר 40 שנה מהפסוריאזיס,ולאחרונה חלה הרעה במצבי. טופלתי שם במשחת הטופיקורטן טאר בוותיקה-TPIKORTEN TAR שנקראת אצלהם כעת COALTAR 5% וגם בחבישה עם ניילונים עליה והיא מועילה לי וגם לטיפולים משולבים עם קרנות האולטרה סגול

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה