פסוריאזיס-קרקפת

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/07/2015 | 00:37 | מאת: שירה

אני סובלת מקרקפת יבשה מאוד בגלל הפסוריראזיס,אני כל הזמן מגרדת כי זה מאוד כואב לי..ואני משתמשת בדרמבובט אבל אחרי שאני שמה כואב לי נורא בקרקפת..יש אפשרות למשו אחר? יש לי גם נשירה ,ונורא לא נעים לי כל הלבן הזה שיש לי

03/08/2015 | 16:01 | מאת: טאוב יונה

שלום רב טיפול יעיל בקרקפת דורש התמדה, סבלנות ושיער קצר. בקשי מהרופא מרשם ל 10% חומצה סליצילית בשמן פרפין. מרחי תוך כדי עיסוי קל בקרקפת בערב וכסי את הראש בכובע של אמבט. בבוקר לחפוף עם שמפו אלפוסיל. חזרי על הפעולה יום יום למשך בערך שבועיים עד להורדת הקשקשת. אח"כ להמשיך לטפל בדיבונט תמיסה. נשירת השיער נובעת כנראה מהגרוד. ככל שאת מגרדת יותר ופוצעת את העור בקרקפת כך את מחמירה את הפסוריאזיס. השימוש בדרמובט אינו רצוי לתקופות ממושכות .

12/08/2015 | 14:16 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

דפדוף קצר בדפי הפורום יעלה עשרות תשובות חוזרות על עצמן בנושא. יונה כמובן צודק והתוספת היחידה היא שלקרקפת יש היום את הג'ל קסמיאול שגם החומר הפעיל בו וגם הבסיס מאוד יעילים בהרגעת פסוריאזיס בקרקפת במרבית החולים. את האלפוסיל יש להשהות על הקרקפת למשך 10 דקות לפחות ואפשר גם 1/2 שעה ואח"כ כדאי למרוח קרם לחות לקרקפת כגון קרם פסומדיס של חברת קמדיס.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה