משחה דייבובט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

25/05/2015 | 20:10 | מאת: שני

רופאת עור נתנה לי משחת דייבובט יש לי במרפק אחד יובש וגרוי אדום.וקלוף עור.לא גדול 3 ס"M. האם כדאי להתחיל עם המשחה? קראתי על תופעות לוואי וזה די מפחיד אותי שלא יתחיל יותר גרוע.... האם כדאי משחה בלי סטרואידיים? תודה.

26/05/2015 | 17:38 | מאת: טאוב יונה

חיפוש בפורום ייתן התייחסות מרובה מאד לשאלתך. הנה אחת התשובות " בעיקרון דייבובט בשימוש נכון לא אמורה לגרום לפגיעה ואטרופיה בעור - אבל בשימוש מרובה זה כן קורה" צריך למרוח רק בתוך תחום הנגע ולא לחרוג ממנו. לבצע עיסוי קל להחדרת החומר ולא לכסות את אזור המריחה עד שייספג. אין להשתמש לטווח ארוך מעבר לשבועיים שלוש ולאחר מכן להפסיק בהדרגה, ניתן לחזור על השימוש כל תקופה מסוימת ורק תוך מעקב והמלצת רופא.

31/05/2015 | 00:12 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

השאלה אם להתחיל בטיפול קשור באם וכמה מפריעה לך התופעה. לתופעה בודדת וממוקמת מדובר בטיפול פשוט ויעיל בד,כ עם סיכון מינימאלי לתופעות לוואי ו/או החמרה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה