דייבונקס ללא סטרוידים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

17/01/2015 | 08:35 | מאת: אלי

אמרו לי שלא משווקים. האם יש תחליף (ללא סטרוידים)?. מתי משחה סטרוידים או אופן שימושה, לא גורמת בוודאות להתפרצות הפוכה/החמרה?

19/01/2015 | 13:01 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

דייבונקס קרם אמור להיות עדיין משווק. תכשירים המכילים סטרואידים מתאימים בעיקר לאזורים עם עור קשה ועבה כמו כפות ידיים ורגליים. מרפקים וברכיים. גם במיקומים אלה צריך להשתמש לפרקי זמן מוגבלים ובפיקוח רפואי. אפשר לטפל גם בנגעים עבים ועקשניים במיוחד - שוב לפרק זמן מוגבל וקצר ובפיקוח רפואי. אין להשתמש על שטחים נרחבים ולא בעור באזורים רגישים כמו בפנים, אברי מין וקפלים, אלא בתכשירים סטרואידיים קלים בלבד - המכילים הידרוקורטיזון 1% וגם אלה לתקופות קצרות ובפיקוח רפואי.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה