מתותרקסט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/11/2014 | 13:42 | מאת: מירב

שלום. אני נוטלת מתותרקסט בערך 5 שנים במינון נמוך של 4 כדורים בשבוע. לאחרונה בבדיקת דם יצא לי ערך 1 בבדיקת creatinine הרופאה שלחה אותי ל us ואמרה שזה מצביע על אי ספיקת כליות קלה. אני מבקשת לדעת האם יש לזה קשר למתותרקסט? ו crp יצא לי 1.63. האם זה יכול להיות קשור לדלקת פרקים?

24/11/2014 | 12:52 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

קריאטינין יכול לעלות גם מהתייבשות וללא כל פגיעה כלייתית. בכל מקרה התרופה לא פוגעת בכליות. עליית ה- CRP יכולה להיות קשורה בדלקת. לגבי הכליו צריך לבדוק מה הגורם ולטפל בו.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה