דייבובט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

05/02/2008 | 09:20 | מאת: יוסי

שלום, האם ניתן להשתמש בדייבובט על איבר המין תקופה ממושכת? תודה מראש.

05/02/2008 | 19:32 | מאת: טאוב יונה

כפי שהסברתי בהרצאה שנתתי במפגש השנתי של האגודה - הגישה לגבי דייבונקס ודייבובט השתנתה בשנה האחרונה בעקבות מחקר גדול שהוכיח כי יעילות הטיפול בדייבובט הרבה יותר טובה מזו של דייבונקס מחד ומבחינת תופעות הלוואי - הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך - בתכשיר המשולב (= דייבובט ) תופעות הלוואי דומות מאוד לאלה של הדייבונקס לבדו (למעט זה שיש פחות איריטציה/גירוי לעור), ואין למעשה (לא יותר מאשר בדייבונקס שבו אין סטרואיד) תופעות לוואי שניתן ליחס אותן למרכיב הסטרואידי בתכשיר המשולב. גם לי כרופא שמכיר היטב את נזקי הסטרואידים וההשפעות שעלולות להיות להם בפסוריאזיס היה קשה לקבל זאת אבל המחקר היה יסודי ומבוקר היטב והנתונים שהוא מציג מוכיחים שבתכשיר המשולב יש כנראה אפקט המגן מפני תופעות הלוואי של הסטרואידים שבו. כיוון שכך, הגישה היום היא להמליץ על טיפול בדייבובט כמונותרפיה - מריחה אחת ליום ל- 4 שב' או עד שהנגעים נעלמים ואז הפסקת מריחה. אם וכאשר הנגעים חוזרים וצצים - חידוש המריחה עד העלמות חוזרת שלהם. משטר טיפול כזה הניב במסגרת המחקר הפוגות ארוכות, שביעות רצון רבה אצל המטופלים וקרוב לאפס תופעות לוואי. בעקבות פרסום מחקר זה מבחינתי ההתייחסות לדייבובט - שקודם לכן היתה כאל סטרואיד נטו - השתנתה ואני מרגיש היום הרבה יותר בטחון לתת אותו לטיפולים ממושכים - מבלי לדאוג מפני תופעות לוואי סטרואידיות אפשריות. בעתיד הלא רחוק צפויות להופיע גם טיפות דייבובט לטיפול בקרקפת. אני מציע לא להבהל ממרכיב הסטרואידי בתרופה ולעשות בה שימוש לנוחיותכם. בהצלחה ד"ר גלעד

06/02/2008 | 13:03 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כל עוד משתמשם על פי ההנחיות הנ"ל התרופה נחשבת בטוחה למדי.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה