טיפול בפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

19/01/2014 | 13:27 | מאת: מיואשת

היי, אני בת 23, והפסוריאזיס התפרץ אצלי לראשונה בגיל 17, ממש בתחילת בחינות הבגרות (תקופת לחץ). מאז טיפלתי בזה עם משחות ושמפו והרוב נעלם, עד ששוב חזרתי לתקופה לחוצה במסגרת הצבא-ושוב התפרצה המחלה בכל הכוח. מאז היא לא נעלמה, פעם היא קצת יותר חלשה ופעם קצת יותר אגרסיבית. טופלתי בשמפו, במשחות כמו דייבובט ועוד משחה נגד פיטריות בעור לאיזורים יותר רגישים.זה אמנם מקל אבל יום אחד שאני לא שמה את המשחה וכבר הכל חוזר. האזורים הנגועים הם בעיקר בכפות רגליים, איבר מין, טבור, מרפקים וקרקפת. אני כבר אבודה, אני לא רוצה להיות משועבדת למשחות, חייבת להיות דרך אחרת.ניגשתי כבר לרופאים וכולם נותנים לי את אותן משחות ואותו שמפו.

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2014 | 18:12 | מאת: טאוב יונה

צר לי על מצבך אבל כנרא. שאת זקוקה לטיפול אחר כמו פוטותרפיה למשל ממליץ לך לקרוא מידע באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית www.psoriasis.org.il וגם להחליף רופא

20/01/2014 | 14:16 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לפי מה שאת מתארת נראה שהטיפול המקומי מוצה, התיש אותך ולא השיג המטרה של שליטה במצב. לכן נדרש שינוי כיוון וזה גם תלוי בדרך שבה את מציגה את מצבך לרופאים. עלייך לפנות שוב ושוב לרופא אחד שנראה לך שמתאים ביותר שיטפל בבעייתך ויש לך קשר טוב איתו עד שיימצא הטיפול שיקנה לך שקט והפוגה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה