פירות הדר ופסוריאזיס
דיון מתוך פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שמעתי הרצאה ובה אמר המרצה, שאנשים שיש להם פסוריאזיס כדאי שימנעו מאכילת פירות הדר ומיציהם, כי יש בהם חומר בשם פסורלין אשר מגביר את התופעות על העור. האם יש משהו בדבריו, וכדאי להמנע מפירות הדר והמוצרים או רק דמיון במילים ואפשר להמשיך ולהנות מפירות החורף.
עד היום לא נמצא במחקרים קשר בין פסוריאזיס למזון. יחד עם זאת חולים מדווחים שהימנעות ממזון זה או אחר גורם להם להטבה. הבעיה שמה שעוזר לאחד כלל לא משפיע על אחר. איש בעמונתו יחיה
לא יודעת מה הקשר לאמונה, אנחנו כאן עם דברים מדעיים בדוקים או לאו. ההרצאה היתה של דוקטור מוכר ובעל ניסיון שטען שהחומר פסורלין מזוהה עם חומר המגביר את חלוקת התאים המביאה לתופעת הפסוריאזיס, אז זה לא מזון אלא חומר ספציפי. השאלה אם יש קשר של החומר או לאו במנגנון, ולא אם עוזר לאחד או לאחר.