האם זה פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/12/2006 | 12:31 | מאת: צביה

שלום. יש לי ילדה בת תשע וחצי לפני כמה שהים, אולי ארבע, התחיל לבת שלי בקודקוד של הראש קליפה שלאט לאט התפשטה על כל הראש. עברנו המון רופאי עור לקחו לה המון בדיקות מעבדה. ל אחד אומר משהו אחר. חלק אומרים אסמה של העור , חלק אומרים פסוריאזיס וחלק אומרים שמהוא דמיטטיס (אני לא זוכרת בדיוק את השם). יש לציין שיש אצלה עוד מקומות ישבים ועם קליפה כמו מאחורי האוזניים, בעפעפיים, בבית השחי ובאיזור המפשעה. היא קיבלה המון סוגי משחות ושמפו אבל תמיד זה חוזר. היא לא מתלוננת. לפעמים היא מתגרדת. גם בתוך האוזן נוצר לה יובש מסויים ואנחנו הולכים לרופאת אוזניים שתנקה לה בפנים פעם בחודשיים. אבקש את הייעוץ שלכם לגבי מה לעשות. תודה מראש

27/12/2006 | 20:24 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום צביה, ממה שאת מספרת קשה לדעת במה מדובר. לפסוריאזיס יש בת לווייה צמודה - דרמטיטיס סבוראית שהיא מין אלרגיה לסוג של שמר הקיים בפלורה של העור ולכן מדובר בבעייה כרונית. הדרמטיטיס (דלקת עור) הזו גורמת לקשקשת בקרקפת ובקפלים ודומה מאוד לפסוריאזיס עד שבחלק מהמקרים אנחנו קוראים למצב "סבוריאזיס" שזה חיבור של שני השמות. בכל מקרה, במצבים אלה יש לנסות מגוון טיפולים הכוללים שמפו, טיפות, תרסיסים ועוד. מה שחשוב זה להבין שמדובר בבעייה כרונית המחייבת טיפול מתמיד (אם כי בתדירות ובעוצמה המותאמת למצב) וכל פעם שמפסיקים היא בסופו של דבר תחזור. כדאי גם לזכור שכמו בהרבה מקרים של בעיות כרוניות יש כל מיני אנשים שמבטיחים טיפול ותרופה בלי כיסוי אבל במחיר מאוד יקר, ולכן הייתי מחפש רופא עור טוב שייקח את הטיפול על אחריותו ומתמיד אצלו. בהצלחה ד"ר גלעד

07/07/2008 | 06:32 | מאת: אלונה

בוקר טוב אבא בן 82 וסובל כמה שנים מחתכים בידיים עד כדי בכי מגירוד ושרפה בעור כל משחה לא עזרה האם יש משחה נוספת שיכולה להקל על כאביו?

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה