פסוריאזיס וצבא

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

31/12/2006 | 15:57 | מאת: רני

שלום, אני חייל בשירות סדיר. לאחרונה אובחנה אצלי מחלת הפסוריאזיס באזור הציפורניים, הפרקים והקרקפת. רציתי לדעת, מה משמעות מחלת הפסוריאזיס בצבא? האם זה אומר הורדת פרופיל? האם זה אומר שלא אוכל ללבוש מדים? האם יש עוד אספקטים שעליהם המחלה יכולה להשפיע בחיי כחייל? תודה, רני.

01/01/2007 | 13:10 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ברמה העקרונית צה"ל אמור לספק טיפול רפואי לכל החיילים לפי הגדרות סל הבריאות ז"א כמו כל קופ"ח. למעשה ברוב המקרים צה"ל מספק רמת טיפול רפואי אפילו טובה יותר הן מבחינת תרופות, הן מבחינת טיפולים והן מבחינת רופאים. לצערי זה נוהג מקובל ושכיח להתלונן על הטיפול הרפואי בצבא אבל לדעתי, לפחות בתחום העור וקרוב לוודאי שברוב התחומים, בלי הצדקה. מבחינת ההשפעה על הפרופיל - הפרופיל המותאם הוא לפי נרחבות התופעות, ההשפעה על התפקוד, הצורך בטיפול יום יומי קבוע והתגובה לטיפול. הפרופילים האפשריים הם 97, 72, 45 ו- 24 זמני לחצי שנה. אין השלכה על לבישת מדים - פטור ממדים רק במקרה שיש סיבה מיוחדת וגם זה באופן זמני. צה"ל מאפשר למי שהמחלה אצלו מספיק נרחבת שהייה טיפולית בים המלח לשבועיים ו/או טיפול פוטותרפי אמבולטורי באחד ממכוני הפוטותרפיה בבתי החולים ברחבי הארץ. במידה והמחלה מחייבת טיפול אינטנסיבי ניתן לקבל לינת בית, פטור מעבודות מטבח, רס"ר וכיוב'. אם המחלה פרצה תוך כדי השירות לראשונה ועקב נסיבות השירות - יש מקום לתבוע הכרה ממשרד הבטחון וכך לזכות במימון הטיפול למחלה גם בהמשך לאחר השחרור. לצורך זה כדאי לשמור על תיעוד רפואי מתקופת השירות הצבאי.

06/07/2010 | 21:46 | מאת: ----

ד"ר לי-און גלעד אין מילים אתה עושה עבודה נהדרת תודה רבה עזרתה לי מאוד ולאנשים אחרים

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה