פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

30/12/2006 | 18:34 | מאת: דינה

לדר שלום אני סובלתשנים רבות ממחלה זוהשנה יש החמרה קיבלתי מרופאעור משחה של דיוונז עם קורטיזון האם אפשר למרוח משחה זו על חלקים נרחבם של העור ? יש לי גםגירוד נוראי בכל הגוף מה עושים..? תודה מראש מחכה לתשובה

30/12/2006 | 20:16 | מאת: טאוב יונה

לא ד"ר אבל חולה שנים רבות. בקשר לגרוד, כנראה נובע מהיובש הרב. ניתן לעשות אמבטיות במים פושרים עם שמן אמבט כמו אמול או בלנאום, להספיג את העור ולמרוח קרם לחות. רצוי שהגוף יהיה לח כל הזמן. בד"כ זה מונע את הגרוד. בקשר למשחה כנראה הכוונה לדיבובט, לא רצוי לשימוש ארוך טווח, (אישית אני נגד שימוש בסטרואידים פרט למקרים מאד בודדים במצבים מאד חמורים בגלל תופעת הריבאונד) לאחר מספר ימים רצוי לעבור לדיבונקס. ניתן למרוח עד 100 גרם לשבוע.

01/01/2007 | 12:36 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום רב וסליחה על השיהוי. יונה ידידי כבר נתן תשובה לעניין, ואני בהחלט מסכים איתו שהסיבה העיקרית לגרד היא יובש העור. ההמלצות שלו הן בדיוק מה שהייתי מציע לך לעשות בנושא הלחות. לגבי המשחה - אכן כנראה דייבובט. כיום יש מחקרים שמראים כי גם שימוש בה לאורך זמן במשטר נכון (ז"א מספר ימים בשבוע (2-3) לכל היותר) בשילוב עם דייבונקס בטוח, אינו מגביר הסכנה להתפרצות מחודשת ומשפר הסיכוי לשלוט במחלה. יחד עם זאת כאשר המחלה נרחבת הסיכוי להתמודד עימה אך ורק באמצעות מריחת תכשירים מקומיים קטן ויש מקום לשקול שילוב טיפול סיסטמי דוגמת פוטותרפיה. בהצלחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה