טיפול לייזר ופסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

28/12/2006 | 23:58 | מאת: טאוב יונה

לצערי אני מכיר כבר מספר חולים שקיבלו התפרצות חזקה תוך כדי הסרת שער בלייזר.

01/01/2007 | 11:38 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שוב מסכים עם יונה. התפרצות פסוריאטית בעקבות טיפול הסרת שיער בלייזר עלולה לקרות כאשר הטיפול הוא בעוצמה גבוהה וגורם לגירוי ודלקת בעור. לכן מומלץ לבצע תחילה טיפול לאזור קטן ולבדוק אילו עוצמות נסבלות ומה התגובה המקומית.

17/01/2007 | 13:59 | מאת: מישהי

אני עוברת כבר שנה טיפולים להסרת שיער בלייזר (בית-שחי, מפשעה ורגליים) ועדיין לא נתקלתי בשום בעייה בכך. חשוב לציין שהפסוריאזיס קיים אצלי כבר יותר מ-17 שנים ומעולם לא נעלם לחלוטין, כלא מדובר רק בנגע אחד, אלא פעיל ברמות שונות (בין 10% משטח הגוף ועד ל-30%!!!) - בקיצור, אפשר לסמוך על הניסיון של השנים וכמות הנגעים. אבל... - התופעה המוכרת שנגעי פסוריאזיס מתלבשים על פצעים וכד' הם הסכנה. כאשר ישנה רגישות בכך, אז הפסוריאזיס יכול להתלבש על סימני הלייזר. אצלי כאמור זה עוד לא קרה (אחרי שישה טיפולים בכל אחד מהאזורים) - טפו! טפו! טפו! חשוב מאוד - אם מחליטים בכל זאת לעשות הסרת שיער בלייזר יש להתעקש שבמקרה ומחליטים מסיבה רפואית (ז"א הפסוריאזיס) להפסיק לחלוטין את הטיפול (כי ניתן גם לעשות הפסקה בתקופות סוערות), אז משלמים רק על חק יחסי מהטיפולים ולא על הכל, והמקום מצידו יכול להבטיח בחוזה שהמטופל לא יתבע אותו על התפרצויות פסוריאטיות בעקבות הטיפולים. שיהיה בהצלחה - אני ממליצה! מי שמוריד שיער גם ככה מסכן הרבה יותר את העור שלו ולעיתים יותר קרובות!

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה