פסוריאזיס ותזונה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

16/08/2007 | 19:28 | מאת: סיגל

האם יש קשר בין תזונה לבין פסוריאזיס? האם ישנה תזונה שיכולה למנוע או לעכב הופעת תופעות הפסוריאזיס?

18/08/2007 | 14:08 | מאת: טאוב יונה

עד היום לא נמצאו במחקרים קשר בין פסוריאזיס למזון. יחד עם זאת יש חולים שדיווחו כי חל שיפור במצבם כתוצאה מהפסקת אכילת מזון מסוים, הבעיה שכלל זה הוא אישי ולא משפיע על כל חולה באותה צורה. במידה ואת חשה באופן קבוע גרוד אחרי אכילת מזון מסוים נסי להימנע ממנו.

22/08/2007 | 23:54 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בעבר נעשו לא מעט מחקרים בנושא פסוריאזיס ותזונה אך לא נמצא קשר לכל מזון ספציפי. היו ספקולציות שדיאטה דלת חלבון יכולה לעזור במניעת המחלה אך שוב ללא תימוכין מדעיים. זה ל אמונע משרלטנים למיניהם להציע דאיטות מרפא. אגב, יוצא דופן אחד הוא הדיאטה של ד"ר שפר - מדובר במטפל שאינו רופא שפיתח טיפול על בסיס חומצה פומרית - מכרוב והטיפול בה מצריך דיאטה מיוחדת.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה