מה דעתך על שיטת הטיפול של ד"ק שפר מגרמניה?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

18/07/2007 | 14:49 | מאת: אתי

בספר ריפוי טיבעי של רחל וחיים ברנשטייןכתוב על השיטה של ד"ק שפר על כללי תזונה מיוחדים שאוסרים על תבלינים ומאכלים מסוימים ובעיקר על נטילת כדורים המכילים חומצה פומארית הוא טוען שיש לו כ-90% אחוז הצלחה בכ-600 אלף חולים כולל הוא עצמו האם שמעת על שיטתו ומה דעתך עליה ובכלל איפה אפשר למצוא כדורים כאלה ועל איזה מינון מדובר (המחברים כותביםשאפשר להגיע במקרים קשים ל-15 כדורים ביום)

19/07/2007 | 18:32 | מאת: טאוב יונה

הטיפול של ד"ר שפר מגרמניה ידוע מספר שנים רב, לפני עשור הוא גם ביקר בארץ והרצה על שיתתו בכנס של אגודת הפסוריאזיס הישראלית. יש עדיין כמה עשרות חולים שמטפלים בשיטה שלו. אחוז ההצלחה הרבה פחות מ90. לעולם לא נערך מחקר ולכן אין כל נתון על כך. הכדורים אינם מאושרים ע"י הADF או המגבילה האירופית שלו. נדמה לי שהם רק אושרו בהולנד ובשוויץ. הטיפול עולה כמה מאות שקלים כל חודש(מחיר הכדורים יקר מאד) נדמה לי שיש בית מרקחת ברעננה שמיבא את הכדורים. במידה ואת מעוניינת בפרטים נוספים אפשר לקשר אותך עם מי שעושה את הטיפול. נא לפנות למייל שלי[email protected]

24/07/2007 | 22:23 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מדובר בשיטה מעניינת שלא הצליחה לחדור בארה"ב ובישראל בשל העובדה שנכנסה לשימוש בדרכים מחתרתיות עוקפות רישום ורישוי. ככל הנראה מדובר בטיפול עם יעילות לא מבוטלת ונכון להיום נעשה מחקר קליני ורוקחי רציני מאוד במטרה לשכלל ולפתח התרופה לרמה שתאפשר את שיווקה לכל דורש. בארץ מדובר בטיפול בלתי רשום, בית המרקחת שמייבא את הכדורים מבצע עבירה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה