לא פסוריאזיס אבל בעיית עור לא מובנת :(

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/12/2023 | 20:20 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 38, כשנה לאחר השתלת שיער. מאז סובל מגירודים וגירויים שונים על פני הקרקפת שלא היו קיימים לפני הפעולה. נבדקתי ע"י רופא עור שלא קשר בין הפעולה לתופעות וכתב: "על פני עור קרקפת פריאטלית , מספר מועט של רבדים אריתמטוטיים מתוחמים מכוסים קשקש עדין .... לסיכום- Scalp dermatitis בחומרה קלה." והמליץ על טיפול ב - Dermovate scalp פעם ביום למשך חודש. 1. בדיעבד הבנתי שיש כמה סוגים של דרמטיטיס (קונטקט, סבוראה, אטופיק וכיו"ב) ולא שאלתי במה מדובר. האם ניתן להבין מהסיפור / הסיכום? 2. אני מפחד ולא כ"כ מעוניין לטפל בעזרת סטרואיד, במיוחד בשל משך הטיפול המוצע ולאור העובדה שהתחושה מפוזרת על פני הקרקפת (ותצריך פיזור סטרואידי רחב), גם אם הממצאים תחומים יחסית לאזור הפריאטלי. האם יש חלופות לסטרואידים? (אם לא, רופא אחר הציע אלוקום כסטרואיד "חלש יותר". , זה עדיף?) תודה

שלום רב, לא ניתi להגיע לאבחנה מדוייקת מהפרוט שמסרת. ממליצה לפנות לרופא העור המטפל להסבר מפורט יותר. הטיפול בסטרואידים במריחה הוא טופל מקובל לדלקת עור מסיבות שונות. הטיפול מקומי למקומות שיש פריחה, לא טפל בתחושות. אם יש גרד כללי יתכן וכדאי לקבל כדור נגד גרד.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה