פסוריאיזיס / אטופיק דרמטיטיס?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

25/11/2023 | 00:15 | מאת: גל

שלום, לפני מעל 10 שנים בשל לחץ נפשי התפרצה אצלי מחלת עור שבאה לידי ביטוי בכתמים אדומים גדולים ברגליים על פנים הירכיים ומאחורי הברכיים (כיסו את רב שטח העור ברגליים), כאשר על גבי הכתמים האדומים הייתה שכבה לבנה סדוקה וזה נראה כמו כוויה. מבחינת תחושה הכאבים היו ממש קשים, כל נגיעה של בגד או מים במקלחת היו סיוט (לא הייתה תחושה של גרד). לצערי נגררתי בין רופאי משפחה ורק אחרי חודשיים הגעתי לרופאת עור שכל מה שנשאר אז זה רק מס' כתמים אדומים קטנים יחסית (אבל התחושת שריפה וכאב עדיין היו קיימות). הרופאת עור ישר קבעה שזה אטופיק דרמטיטיס ונתנה לי משחה שלא עזרה בכלום (לא ידעתי שמדובר במשחה עם סטרואידים ומיואש המשכתי להשתמש בה 7 חודשים בתקווה שמתישהו זה יעבור). לבסוף זה עבר ואחרי חצי שנה סבלתי שוב מהתפרצות נוספת שנמשכה עוד חצי שנה. היום תודה לאל זה לא קורה אבל יש לי בעיות עור אחרות. בגלל שאני עכשיו סובלת מבעיות בעיניים הגעתי לקרוא על קשר לבעיות עור והתחלתי לתהות אם מה שאני סובלת ממנו זה למעשה פסוריאיזיס ולא דרמטיטיס. איך אפשר לדעת? תודה

שלום רב, במידה ויש פריחה בעור שאינה ברורה ניתן לקחת ביופסיה שבדרך כלל יכולבה לעזור באבחנה. לגבי מעורבות עינית - בפסוריאזיס יתכן מעורבות של העפעפיים -פריחה אופיינית, לגבי דרמטיטיס אטופית -יתכן דלקת לחמית אלרגית, יתכן דלקת בעפעפיים ועוד.

26/11/2023 | 17:23 | מאת: גל

תודה על המענה. העניין שנכון לעכשיו אין פריחה ובזמנו לא לקחו דגימה, לכן אני שואלת איך אני יכולה לדעת מה האבחנה הנכונה? יש לי דרך לדעת? התיאור מתאים יותר לדרמטיטיס/ פסוריאזיס? אני ממש סובלת מהעור כבר שנים ואני רק צוברת בעיות עור נוספות שאומרים לי שאין מה לעשות ואני ממשיכה לסבול. הייתי רוצה לפחות להיות בטוחה עם האבחנה הזו ואולי זה יעזור אכשהו. לא יודעת אם זה קשור אבל לפני 12 שנים בדיקת ANA יצאה חיובית אבל אף אחד לא המשיך ברור. לפני 3 שנים עשיתי בדיקה נוספת אצל ראומטולוג של ANA Titer ויצא חיובי 160. הוא לא ידע להגיד מה הסיבה. אם זה קשור.. תודה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה