כתמים לבנים בעור, פסוריאזיס טיפתי לבן 16

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

19/09/2023 | 13:11 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, בני בן ה 16 אובחן עם פסוריאזיס טיפתי מפושט , היו פצעים על הזרועות, רגליים, גב, בטן. לאחר מס' ימים עם אנסטינר, עברו הפצעים אבל נשארו כתמים לבנים בכל מקום בו היה פצע (כתם שטוח, לא מורם, דומה לפטריית שמש). האם ישנה דרך להעביר את זה ? הוא מתבייש לצאת, לבית ספר וכו', בכל שעות היום כי הידיים מלאות. מסיבה שלא מובנת לי יש לו כתמים כאלה גם בפנים בקו השיער של המצח למרות שלא מרח שם. עוד, הוא שאל אותי לגבי משחה שקרא עליה ברשת.. - טרטנואין, שמשמשת בעיקר לאקנה אבל גם לצלקות של פסוריאזיס. האם הגיוני ? אלו לא בדיוק צלקות... אודה מאוד לעזרתך , הילד מאבד בטחון מיום ליום וקשה לו מאוד. תודה רבה

שלום רב, הכתמים הבהירים לאחר החלמה של פסוריאזיס חולפים מעצמם. אין טיפול להחזרת הצבע וטיפול בטרטינואין לא מתאים

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה