פצעים שמסרבים להעלם...

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

31/08/2023 | 15:42 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, אני בן 63, עם מחלת רקע אוטואימונית, אנקה ואסקוליטיס. לפני כ 4 חודשים, לראשונה בחיי, יצאו לי פצעים על האף. מבחינת צורת הפצעים הם נראים כמו אקנה, והם על רקע עור שהוא אדום. 1. רופא עור אחד איבחן רוזציה, נתן משחת רוזקס. שלא עזר. 2. רופא עור אחר, איבחן כאקנה, רשם בנזק 5%, שגם לא עוזר. שתי שאלות ברשותך: 1. מה עוד יכול להיות? (אנקה? תרופות - סלספט, אטוזט?,...) 2. לאיזה תת-תחום ברפואת עור אני צריך לפנות? (פצעים שלא מתרפאים, אוטואימוני, רופא עור רגיל?). תודה רבה

שני רופאי העור קבעו אבחנה אחת- אקנה של מבוגרים שנקראת רוזצאה. במידה והטיפול לא עזר ניתן לטפל במשחות אחרות או אנטיביוטיקה. יש לפנות לרופא עור לטיפול

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה