הפסקת טיפול ניאוטיגסטן

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

03/07/2023 | 17:47 | מאת: ירון

שלום וברכה, אני בן 31 סובל מפסוריאזיס קלה מגיל צעיר, כתם בא לתקופה במקום אחר ונעלם אחרי חודשים/שנים. בשנה האחרונה התחילה החמרה איטית והופעת פסור' במרפקים ועוד לפני כחודשיים החלטתי בהמלצת הרופא להתחיל לקחת ניאוטיגסטן, כדור 25 מ"ג חמישה ימים בשבוע ויומיים הפסקה. מהר מאד התחילה לי התפרצות בידיים ורגליים, כפות ידיים וגב כף היד ועוד נקודות. לאחר חודש בביקורת אצל הרופא אמר שאין קשר לכדורים והמליץ לעלות מינון לשבעה ימים בשבוע. לאחר חודש הלכתי לרופא אחר להתייעצות והוא גם חזר ואמר שאין קשר בין הכדור להחמרה אך ממליץ להתחיל פוטותרפיה במקביל לכדורים. בגלל התופעות לוואי ובגלל הייאוש שמאז הכדורים מצבי החמיר לאין ערוך, הפסקתי ליטןל את הכדורים לפני כשבוע. שאלתי היא: האם יש בעיה בהפסקת נטילת הכדורים לאחר חודשיים של טיפול? יכול לגרום להחמרה? מה המלצה בהפסקת טיפול ניאוטיגסטן?

שלום רב, בזמן טיפול בנאוטיגסון תתכן התפשטות של הפסוריאזיס. מצטרפת לרופא עור שהמליץ לשלב טיפול בפוטותרפיה עם נאוטיגסון. אין בעיה בהפסקת התרופה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה