טיפול ביולוגי לפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

28/01/2023 | 13:58 | מאת: דני

שלום ד"ד המליצו לי על טיפול ביולוגי לפסוריאזיס,אני פוחד לקבל סרטן ראות עכב הטיפול (עישנתי הרבה שנים ויש נזק קטן לריאות) האם יש אמת כל שהיא לחשש זה? בפרט עכב הבדיקות שצריך לעשות לפני הטיפול,צילום חזה ובדיקת שחפת... תודה מראש

שלום רב, בדיקת צילום חזה ובדיקת שחפת נעשים על מנת לשלול זיהום סמוי של שחפת אצלך. הטיפול הביולוגי יכול במקרים נדירים מאד לגרום להתלקחות שחפת אצל אנשים עם שחפת סמויה. אין קשר בין בדיקות אלה להתפתחות סרטן. הטיפול הביולוגי לא גורם לעליה בשכיחות סרטן ריאות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה