תחושת בעירה בשימוש במשחה פרוטופיק

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

02/05/2022 | 02:04 | מאת: נתי

שלום קיבלתי מרופא עור מרשם למשחה פרוטופיק 0.1 % לשימוש בעפעפיים עליונות (סובל מקילופי עור, סדקים בחלק החיצוני בעור באזור) פעמיים ביום למשך שבועיים. התחלתי להשתמש בזה אתמול בלילה, איך שאני שם את המשחה אני חש תחושת בעירה באזור, וזה ממשיך כך במשך שעות. וכך זה גם בשימושים שלאחר מכן. מדוע זה קורה? והאם זה תקין? להמשיך בשימוש או להפסיק? ושאלה צדדית, זו לא משחה שמוגדרת משחה לעיניים, האם המשחה הזו עלולה לגרום נזק לעיניים? תודה

26/05/2022 | 13:19 | מאת: דרור

1) דומני שיש לשים כמות קטנה מאד, מינימלית, של פרוטופיק ורק היכן שצריך. אם יש צורך אולי תשתמש עם מקל אזניים כדי להגיע רק להיכן שצריך. 2) מן הסתם גם תזהר שלא יכנס החומר לעיניים. 3) כנראה שהעור באיזור הזה הוא מאד דק ואולי זה מה שגורם לתחושה. כאמור לא לשים שם שכבה עבה של משחה. אלא רק כמות ממש קטנה ומינמלית. זה יפחית את תחושת הגירוי. אם עדיין יש לך בעיה פנה לרופא שלך.

ניתן להשתמש במשחה לעפעפיים המשחה גורמת בתחילה למריבה, אם זה בלתי נסבל- לשטוף. התופעה נורמלית וחולפת אחרי 3 ימים

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה