קשקשת וההשפעה על מצב החלה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/03/2022 | 03:33 | מאת: אביב

ד"ר שלום האם הרפואה מתייחסת באיזה אופן למצב ומראה הקשקשת בשטח הגוף. *אני מתכוון שיש פעמים שהקשקת קטנה או גדולה ונושרת בקלות. *יש פעמים שהקשקשת לא נושרת בקלות צמודה לעור ומתנהגת כקליפה וכל נסיון להסיר כמו קילוף פצע המקום ידמם. *יש מקרים שקליפות הקשקשת קטנה אך רבה מאוד ויש פעמים שקליפות הקשקשת גדולות מאוד חלק נושר והחלק הצמוד לעור הופך לקשה יותר וחד. ‐---------- 1.מה משפיע על מצב ואופי קליפת הקשקש ? 2.האם יש משמעות למצב הרפואי בכל הקשור למצב הקשקשת ורמת פיזורה בעור הגוף ? 3.האם יש דרך לתקוף את תעשיית ייצור הקשקשת בעור ? בתודה מראש בברכה

שלום רב, העור עשוי משכבת תאים צפופה הנקראים קרטינוציטים. באופן נורמלי התאים מתחלקים ומתחלפים במב שוויוני כלומר כמות התאים הנוצרים שווה לכמות התאים שנושרים. העור מתחדש כל 28 יום. בפסוריאזי קצב החלוקה של התאים מאד מהיר והתאים לא מספיקים לנשור .לכן נוצר קשקש. ככל שהחלוקה מהירה יותר יש יותר קשקש. הטיפול הוא להפסיק את הדלקת כך כשקצב חלוקת התאים תקטן.

29/03/2022 | 18:03 | מאת: אביב

בברכה

בשמחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה