חיסון טטנוס-שעלת ודיפתריה לילד בכיתה ב' וטיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

27/02/2022 | 21:37 | מאת: רוני

שלום רב, האחיין שלי עתיד לעשות חיסון משולש הניתן לכיתות ב' של טטנוס- שעלת- ודיפתריה. אני מטופל תחת טיפול ביולוגי סטלרה, האם אני יכול לשהות לידו? האם מדובר בחיסון מומת או חי מוחלש? במידה ואינני יכול לשהות לידו, בכמה זמן עליי לשמור מרחק ממנו?

חיסון טטנוס דיפטריה-הוא חיחסון נגד רעלן- חיסון המכיל טוקסואיד, ה החיסון האל-תאי (DTaP) מכיל טוקסואידים של דיפתריה ושל טטנוס. החיסון לשעלת מכיל מרכיבים של החיידק- אך הוא אינו חיידק מוחלש ולכן אין מניעה לשהות ליד הילד.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה