עור הגוף והופעת קשקשת

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/01/2022 | 19:17 | מאת: שריד

ד"ר שבוע טוב איך - ולמה - נוצר הקשקש (הקשקשים) שמתמקם ומתיישב על עור הגוף בעקשנות וחוזר במחזוריות כפס ייצור ? האם האשמה במערכת החיסון, בלימפה ? תודה רבה

שלום רב, שכבת העור החיצונית נקראת אפידרמיס והיא עשויה מתאים צפופים המייצרים חלבון קרטין. חלבון זה מהווה את השכבה החלבונית העיקרית העוטפת את תאי העור ומגינה עליהם. תאי העור מתחדשים כל 28 יום בממוצע. בפסוריאזי ס חלוקת התאים מהירה מאד ויצור החלבון גובר- הוא לא מספיק ליצור שכבה אחידה , התאים המכילים את החלבון נושרים , הם יוצרים את הקשקש הלבן בפסוריאזיס.

09/01/2022 | 15:27 | מאת: שריד

בברכה

10/01/2022 | 18:07 | מאת: שריד

ד"ר שלום בהמשך לתשובתך. ברשותך. לא הבנתי עד הסוף את גורם המשבש את יצור התקין . "יצור החלבון גובר גורם לקשקשת" *האם זה קשור לתקלה או כשל במערכת החיסון או בלוטות לימפה או שניהם יחד או מערכת אחרת הגוף והעור ? בתודה מראש בכבוד רב

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה