שימוש ממושך במשחה אלוקום

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/10/2020 | 01:12 | מאת: טליה

שלום, השתמשתי בעבר במשחה אפידו לאקנה שהשאירה אקזמה על הפנים שמעל לשנה שלא עברה. הרופאה רשמה לי ב10.2019 אלוקום שלא ידעתי שהיא מכילה סטרואיד ושאפשר להשתמש עד חודש. השתמשתי בה עד שבועיים לפי הוראות הרופאה אבל לא זרקתי(טעות). אחרי כמה זמן הגרד התחיל שוב ברמה גבוהה והתחלתי למרוח שוב בתדירות גבוהה במיוחד כשלא הצלחתי להתאפק. הגרד הוא באיזור ליד הגבה וליד המצח בעקבות שתי כוויות קשות מהמשחה אפידו. היום רק שמתי לב שצריך לזרוק אחרי חודש וכמובן שאזרוק. השאלה אם זה לא עשה לי נזק? בגלל הסטרואיד שהיה בשימוש ארוך במיוחד בעור הפנים,הייתי משתמשת בערך שלוש ארבע פעמיים בשבוע. והאם יש משחה אחרת?יותר עדינה שמרגיעה את העור ולא עם סטרואיד אני מרגישה כמו התמכרות שאם אני לא משתמשת במשחה יש לי גרד נוראי.

השמוש באלוקום שלוש פעמים בשבוע אינו נחשב טיפול בתדירות גבוהה. כמו כן לא גרמת נזק בשימוש/ בתרופה. אני ממליצה לפנות לרופא עור מטפל לצורך בדיקה והתאמת טיפול

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה