אובחנתי כפסוריאזיס וקיבלתי משחות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

20/07/2020 | 18:16 | מאת: שמואל

שבוע שעבר נבדקתי על ידי רופא עור . אני בן 21 וכשנה סובל מפריחה באיבר המין, ברגל ובתנוך האוזן. קראתי שזו מחלה שלא מבריאה לגמרי אך יש לה תקופות. השאלה הראשונה שלי היא האם כשהיא הולכת וחוזרת זה לאותם מקומות בגוף או כל פעם למקום אחר, האם המחלה מחמירה עם השנים וכמו למשל בסרטן כל התפרצות היא חמורה יותר או שמי שחולה קל זה מתפרץ שוב ושוב קל ומי שקשה - שוב ושוב קשה. תודה על תשובתך.

פסוריאזיס הינה מחלת עור שכיחה המופיעה בכ3% מהאוכלוסיה. היא מתבטאת בפריחה באיזורי גוף שונים , בדרך כלל איזורים אדומים מכוסי קשקש לבן עדין. המחלה מאופיינת בהחמרות והטבות לסרוגין, אין חוקיות בפריחה- יתכן שנים רבות ללא פריחה, בהתקפים המחלה יכולה להופיע בצורות שונות ובמקומות שונים ובדרגות חומרה שונות. היא אינה דומה לסרטן ואין החמרה עם השנים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה