דילול עור הפין עקב שימוש במשחה סטירואידית - בטאקורטן g

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

06/09/2018 | 12:50 | מאת: עמית

לפני כשנתיים וחצי בעקבות פצע באיבר המין באיזור החיבור עם עטרת הפין, קיבלתי את המשחה בטאקורטן g. השתמשתי בה במשך חודש וחצי - חודשיים בצורה לא רציפה , 5-7 ימים ואז הפסקה של כמה ימים ואז שוב אותו התהליך במשך כחודש וחצי-חודשיים. לאחר מכן הפסקתי לחלוטין את השימוש במשחה. המצב של הפצע בעור השתפר לגמרי אך העור באיבר המין ליד עטרת הפין נשאר רגיש. נאמר לי שזה נובע מסטרואידים במשחה שגרמו לדילול של העור. כיום המצב השתפר באופן משמעותי בהשוואה לנקודת ההתחלה והמגבלה העיקרית ביום יום היא בחיי המין. נאמר לי על ידי רופאי עור שאצלם טופלתי במהלך התהליך שהמצב הפיך ושזה לוקח זמן. כרגע אני לא מטופל תרופתית אלא רק במשחות הזנה כגון: cicaplast baume b5 ו- man1 man oil אותן אני שם על בסיס יום יומי. רציתי לדעת : 1. האם המצב של דילול העור הוא הפיך, ובמידה וכן מה פרק הזמן בו מורגש השינוי 2.אילו טיפולים ישנם לשיפור הבעיה? תודה רבה 🙏🙏🙏

שלום רב, דלדול עור בעיקבות שימוש קצר במשחות סטרואידליות הינו מצב הפיך . אתה מתאר שימוש קצר במשחה לא סטרואידלית בינונית. הדילול חולף בדרך כלל תוך 3-6 חודשים. הטיפול הוא שימוש במשחות משמנות

16/09/2018 | 12:58 | מאת: עמית

תודה רבה על תשובתך המעודדת 😀 האם תוכלי בבקשה להמליץ לי על משחה משמנת?

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה