פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

11/02/2007 | 08:06 | מאת: שני

שלום וברכה. אני בחורה בת 20 שחליתי בפסוריאזיס בגיל 13 טופלתי בפוטותרפיה ומאז נעלמו לי הקשקשים. אבל כיום מידי פעם אני רואה במרפקים מין קשקשים בשטחים קטנים מאוד. השאלה שלי איך לטפל בשטחים הקטנים של הקשקשים?קרם גוף? האם המחלה יכולה לא לחזור לי יותר?? ואיך אם אפשר לשמור שלא יחזור לי הפסוריאזיס?

11/02/2007 | 18:38 | מאת: טאוב יונה

לדעתי כחולה כמה שפחות נוגעים ככה יותר טוב, מעט קרם לחות וזהוא. אי אפשר לדעת כיצד פסוריאזיס יתפתח או שלא. אין כזה דבר מניעה, לחיות טוב לא לדאוג יותר מדי ולא לחשוב על הפסוריאזיס.

13/02/2007 | 23:24 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

תשובתו של יונה היא תשובה מצויינת לחלק מהחולים. ברוב המקרים אני מסכים שכאשר המצב הוא כפי שאת מתארת יש מקום להסתפק בקרם לחות בלבד ולא להתחיל עם תכשירים טיפוליים כלשהם. הסיכוי למנוע התלקחות פסוריאטית ע"י מריחה של משחה טיפולית אפסי. כדאי להתנהג רגיל ובריא. בהצלחה ד"ר גלעד

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה