יומירה - התפשטות פסוריאזיס תוך כדי נטילה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

01/01/2018 | 19:21 | מאת: אורה

שלום רב, בת כ- 70, אחרי זריקה רביעית ליומירה (בשבוע הראשון שתיים, כעבור שבוע עוד אחת וכעבור שבועיים אחת נוספת). בכמה מקומות בגוף שהיה פסוריאזיס יש הבהרה ובמקומות חדשים הופיעה פריחה שמתפשטת ומגרדת, אפילו אחרי הזריקה האחרונה. האם זו תופעה נפוצה שיש התפשטות תוך כדי טיפול? יכול כבר להעיד על אפקטיביות התרופה? מאידך יש כמה תופעות לוואי כדוגמת דופק מהיר, כאב ראש, יובש באף ובעיקר בעיניים עם גירוד ודלקת. האם אלו תופעות לוואי ידועות? אמורות לחלוף מעצמן? אם כן תוך כמה זמן והאם מצריכות בדיקת רופא? אודה לתשובתך בהקדם כדי להימנע מבלבול ולחץ מיותר שלא מיטיב עם המחלה...

התופעות שאת מתארת לא אופייניות לטיפול בהומירה ויתכן שאינן קשורות למחלת הפסוריאזיס או הטיפול. אני מציעה שתפני לרופא עור לבדיקה.

06/01/2018 | 07:56 | מאת: אורה

תודה על תגובתך. האם התפשטות המחלה תוך כדי נטילת הטיפול (4 זריקות), היא תופעה אופיינית או מעידה על אי התאמה למטופלת? (חשוב לציין כי טיפול באנברל לפני היומירה לא היה אפקטיבי והופסק אחרי 3 חודשים). אולי יש מקום לשקול סוג שונה של ביולוגי? אודה לתגובתך

שלום רב החמרה של פסוריאזיס תוך כדי טיפול מעידה על חוסר יעילות של התרופה. לעיתים הדבר נובע מהתפתחות נוגדלנים לתרופה. במיקרים אלה יש לשקות להחליף את הטיפול לטיפול ביולוגי אחר.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה