פוסוריאזיס וים המלח שאלות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

09/05/2017 | 21:24 | מאת: אליה

שלום רציתי לדעת מה זמן החשיפה המומלץ בהתחלה לשמש בים המלח ומה צריך למרוח על חלקי העור שיש להם פסוריאזיס? והאם צריך למרוח משהו לאחר החשיפה לשמש בנוסף רציתי לדעת אם יש תקופה מסויימת בשנה שהיא עדיפה לשהייה בים המלח? תודה

11/05/2017 | 20:50 | מאת: טאוב יונה

שלום רב הזמן המומלץ הוא עד 6 שעות חשיפה, 4 בבוקר ו 2 אחה"צ. מתחילים בהדרגה ונחשפים ביום הראשון חצי שעה עד שעה תלוי בצבע העור ועולים בהדרגה. רצוי להתחיל ב 7 בבוקר עד 10, לרדת לארוחת בוקר ולהמשיך עד 1130. אחה"צ בין 1500 עד 1700. פעם היה נהוג למרוח כל מיני שמנים כגון שמן תינוקות או שמן גזר. היום עדיך קרם לחות. יש להתקלח לפני החשיפה ולמרוח קרם לחות, במהלך החשיפה מתקלחים מדי פעם ומורחים לחות. אחרי החשיפה בערב רצוי לעשות אמבטיה עם שמן אמבט כמו בלנאום או אמול 20 דקות במים פושרים להספיג את הגוף ולא לנגב ולמרוח לחות. יש להצטייד במשחת ביאפין או דומה לה ולמרוח במקרה של כוויה. התקופות העדיפות הם אביב וסתיו. סוף אפריל עד אמצע יוני וספטמבר אוקטובר. רצוי לרדת במחזורים שאגודת הפסוריאזיס הישראלית מארגנת, אז נמצאים עם חולים נוספים ואחד תומך ועוזר לשני.

12/05/2017 | 08:35 | מאת: אליה

וואו תודה על התשובה המפורטת עוד שאלה התקופות שרשמת שעדיף לרדת הם עדיפות מבחינת הקירינה שהיא טובה יותר או סתם כי נעים יותר ולא חם אני כנראה ארד ביולי השאלה אם יהיה לזה אפקט? את הקרם לחות למרוח על הפסוריאזיס?

12/05/2017 | 11:16 | מאת: טאוב יונה

התקופות עדיפות כי ניתן לשהות יותר זמן בשמש, מבחינת יעילות הקרינה יולי אוגוסט אפקטיביים רק לפעמים החום לא נסבל וצריך להיזהר יותר בחשיפה על מנת לא לקבל כוויות. כל קרם לחות רווי בסדר גמור אני נוהג להשתמש בניבאה בקבוק בצבע תכלת במהלך היום ואחרי האמבטיה בצבע כחול. אבל זה ממש לא ראה וקדש.

12/05/2017 | 11:23 | מאת: טאוב יונה

עוד כמה דברים חשובים אם יש קשקשת רצוי קודם לירידה להוריד אותה עם חומצה סליצילית. אם יש קשקשת בקרקפת , להסתפר הכי קצר שאפשר לבקש מהרופא מרשם לשמן פרפין עם חומצה סליצילית 10% . לנער לפני השימוש את התמיסה ף למרוח על הקרקפת בערב לכסות בכובע של אמבט ובבוקר לחפוף עם שמפו אלפוסיל. אם זה עדיין שומני אפשר חפיפה ראשונה עם סבון כלים, לא לדאוג זה מהניסיון של המון שנים. אח"כ עם שמפו. לחזור מספר ימים רצוף עד הסרת הקשקשת.

12/05/2017 | 17:08 | מאת: אליה

המון המון תודה על התשובות המפורטות שתהיה שבת שלום

קיבלת תשובה מפורטת

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה