פצעים-פרונקלים באיזור המפשעה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

19/10/2013 | 23:20 | מאת: אביטל

שלום רב. לבני שהוא בגיל ההתבגרות פצעים פרונקלים באיזור המפשעה. הוא סובל מאוד כבר כמה שנים. פנינו לרופאת עור מומחית לילדים מבית חולים העמק. עשינו תרבית. ניסינו אנטיביוטיקה ולא עזר. בינתיים עשינו עוד תרבית לקבלת אנטיביוטיקה נוספת. אנו מרגישים אי נוחות רבה באשר לפיתרון. הרופאה אומרת שכנראה כל החיים יחייה ככ. מה עושים ולמי לפנות?

26/10/2013 | 13:29 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לצערי הטיפול בממצאים אלו שנקראים בשפה המקצועית : הידרואדניטיס הינם קשים ולא תמיד מוצלחים. הטיפולים מחלקים לטיפולים שמרניים אשר מבוצעים על ידי רופאי עור, או ניתוחיים על ידי כירורג פלסטי. במידה והמצב אינו כל כך קשה רצוי להמשיך טיפול אצל רופא עור, אך המידה ואין של תגובה אולי רצוי לחשוב על ניתוח ולפנות ליעוץ אצל כירורג. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי