שטף דם בציפורן

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

21/06/2013 | 10:39 | מאת: אדווה

שלום, סגרתי לעצמי דלת על האצבע וכתוצאה יש לי שטף דם בציפורן. בנוסף, אין לי תחושה בציפורן ובחיבור בין הציפורן לאצבע יש נפיחות בצבע לבן. הכאב נסבל, מה שיותר מפריע זה חוסר התחושה בציפורן. אני נמצאת בחול ומעדיפה לא ללכת לרופא אם זה לא משהו רציני. האם תוכל להמליץ לי מה כדאי לי לעשות? האם יש משהו שאןכל להקל על הכאב? תודה אדווה

חוסר התחושה והצבע הלבן של קצה האצבע, נובעים מהנפיחות עקב החבלה. על מנת להקל על הכאב, יש להרים את הגפה. במידה ויש עדות לדימום מתחת לציפורן, ניתן לנקזו על ידי חירור הציפורן במספר אזורים (בדרך כלל מבוצע על יד רופא). בכל מקרה יש לשלול שבר (על ידי צילום רנטגן), ואז הטיפול הוא בדרך כלל קיבוע. ולכן, רצוי לפנות לטיפול רפואי. החלמה מהירה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי