פצע בעקב

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

27/02/2013 | 16:52 | מאת: טל

שלום אימי , בת 84, מרותקת לכסא גלגלים במשך תקופה יש לה פצע בעקב הרגל. בתחילה מרחתי לה משחה אנטיביוטית למניעת זיהום אולם הפצע לא נרפא. מדובר על פצע עגול שבמרכזו שטח יבש שחור, הפצע הוא נוזלי. הרופא נתן לה חבישה בגרנופלקס. יש לפצע הפרשה גדולה כתוצאה מהחבישה וזה מלווה בריח רע. האם הסימפטומים נראים הגיוניים לטיפול שכזה?

05/03/2013 | 14:06 | מאת: קוסטה גרינשפון

שלום טל על מנת לטפל נכון בפצע שאת מתארת, קודם כל צריך להבין ממה נוצר הפצע? במידה וזה לחץ שנוצר על העקב צריך לשחרר את העקב מהלחץ (נעל לוחצת, רגלית של כיסא גלגלים,מזרן במיטתה של אמך)שחור בפצע זה נמק,חבישת גרנופלקס על הנמק יכולה לגרום לריח מאוד לא נעים. צריך לבדוק אפשרות לנקות את הנמק על ידי הטרייה. ואז להתאים חבישה מתקדמת יותר מהגרנופלקס.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי