פריחה חריפה וגירוד

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

31/10/2012 | 15:05 | מאת: שלום רב,

שלום רב, לפני כחודש עשיתי קעקוע על הכתף, טיפלתי בו כמו שצריך וא' ועד ת' עם המשחה והכל היה תקין. לפני כשבוע הקעקוע התמלא פריחה וגירד נורא!! לא היה ברור לי מה לא עשיתי תקין כי יש לי קעקועים והכל בעבר עם קעקועים דומים היה תקין ולא הייתה תופעת לוואי או אלרגיה למשחה. הייתי שלשום אצל רופא עור שהסתכל בדיוק שניה על הקעקוע וקבע שיש לי אלרגיה,הוא לא ידע לשייך למה בדיוק האלרגיה אם זה למשחה/צבע ולמען האמת לא נראה שזה היה בכלל איכפת לו לצערי..בכל אופן הוא נתן לי משחה אנטיביוטית ואני מורחת אותה במשך יומיים ולצערי אני לא רואה שחל שינוי... מה עליי לעשות? האם להמשיך למרוח ולהמתין בסבלנות? מזה יכול להיות? זה מאוד מלחיץ אותי כי זה ממש מגרד.. אשמח להתייחסות בהקדם, תודה :)

03/11/2012 | 00:14 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

נשמע כמו אלרגיה, יכתן לטיפול המקומי בו השתמשת בכל מקרה של אלרגיה רצוי לשים משחה על בסיס סטרואידים. או פשוט לחכות בסבלנות ללא כל טיפול לצורך המשך הטיפול, רצוי לחזור לרופא העור ! בהצלחה דר אבשלום שלום

04/11/2012 | 12:04 | מאת: מיטל

השימוש במשחה קצת עזר...הגירודים פחתו אבל כאשר העור יבש יש על הקעקוע סימני יובש . המשחה ששמתי נקראת: אפלומיצין. האם היא טובה? בכל אופן אני נשארת במעקב ומפחיתה את השימוש בה...רק מידי פעם בערב ולפעמים לא בכל יום כי זה השתפר. ממליץ לחזור לרופא עור שוב? שיציץ?

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי